4 Mayıs 2012 Cuma

Afferim sütoğlan, sevdim seni


Hariboo!
Bu fotoğrafta, Almanya menşeli ve http://macodirect.de/ adresinden ulaşabileceğiniz firmanın sipariş ettiğim orta format filmleri gönderdiği kutunun içini görüyorsunuz efendim. Çok düzenliler, hızlılar, ödemeyi PayPal ile yapabiliyorsunuz ve siparişleriniz Haribo hediyeli olarak geliyor. Tabii ki Alman Haribo'su. Das Original.

1 Mayıs 2012 Salı

Fransa'daki politik yelpazeye dair ilginç bir araştırma

Politik analiz yaparken farklı açılardan bakabilmek ve farklı parametreleri de hesaba katabilmek gerekiyor.

French lefties love 'backdoor sex' - study

Fransız seçmenlerin 4 gün sonraki ikinci tur seçimlerinde bu verileri değerlendirmeye almasını diliyorum.

30 Nisan 2012 Pazartesi

Çok işlevli bebek pozu örtüsü

Hobiler söz konusu olduğunda insanların fazladan zaman ve para harcadıkları önkabulüyle yapılan "ürünleştirme"lere dair örnekler çok. Mesela fotoğrafçıysanız herhangi bir tabure yerine "poz verme taburesi" alabilirsiniz.

Delta 1 Deluxe Pneumatic Posing Stool

Ürün sayfasındaki açıklama kısmında fotoğrafa dair hiçbir şey yazmamasına rağmen bu ürün şu şekilde sınıflandırılmış durumda,

Lighting & Studio >> Studio & Stage Equipment >> Posing Equipment >> Delta 1 40703

Bu gibi örneklere zaman zaman rastlamış olmakla birlikte hala "yuh" dedirtenler çıkabiliyor karşıma. Mesela bu elimde görmüş olduğunuz siyah örtü sadece bir siyah örtü değil. O bir "bebek pozu örtüsü".

Lastolite Baby Posing Coat (Black)

Ve eğer kafanızda bu ürüne dair soru işaretleri varsa bu çok amaçlı örtünün nasıl kullanılacağına dair tam 23 dakikalık bir video da bulunmakta:

Using the Baby Posing Coat